sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Patikkaretki ruskaiseen tunturiinHra & Rva Vinkkusimmu ja Urhea-Metsästäjä läksivät Nuorgamin Peurasta kohti tunturistoa hyvin mielin..J:llä jäi jotain autoon, kivahan se oli kömpiä jyrkkä rinne takaisin ylös raskaat rinkat selässä...


"Pitäähän se lähtä riek... hirvimets... siis viemään vaimoke patikoimaan, niin. Ihan vaan varmuuden vuoksi tän otan mukaan."J se paineli täysillä tunturia ylös kun meikä melkein joutu konttaamaan samalla kun etin kameran linssinsuojusta ja kuvasin maisemia. Kyllä huomaa etten oikein urheillu kesällä... En oo ennen nähny ruskaa. Tää on jotain niin upeaa!Etsi J ...
Vaellettiin vain parisen kilsaa J:n lapsuudenkodilta Skuorre(skuarra?)järvelle. 


Onneksi J:llä riitti hermot mun ympäripyörimiseen ja valokuvaamiseen, meillä meni parin kilometrin kävelyyn ikuisuus... 

Oltiin leiripaikalla hyvissä ajoin, ehdittiin pystyttää teltta, tehdä tulet (J teki, koska mä en saanut tulitikkuja syttymään tuulessa ?), poimia mustikoita ja paistella J:n isän kalastama lohi ruuaksi.Vaivaiskoivu, sama kaveri mutta eri väreissä. On se ruska ihmeellinen juttu!
Illan hämätyessä ninja- mustikanpoimija iski ja lähdettiin kans kalaan. Kalaa ei tietenkään tullut ja kamerastakin ylläri loppu akku, kuten normaalistikin. Aamulla herättiin, J:n isä tuli koiran ja ammutun riekon kanssa kahvittelemaan, pakattiin kamppeet ja läksittiin takaisin Peuraan.


Hyvää syksyä kaikille lukijoille! Mönkiäreissu jäi väliin, koska mulla olikin pe-la yönä 03 asti töitä. Heti, kun aikaa riittää lähetään J:n kanssa Ailikkaan päälle metsästämään revontulia, viime yönä näkyi suht kämäset, mutta eiköhän niistä ala kohta tulemaan kuvia blogiin ;)

3 kommenttia:

 1. Wau mitä maisemia! tervesin nimimerkki hakuaa lappiin nyt heti:)

  VastaaPoista
 2. Hyviä kuvia! Itsekin pörräsin kamera kaulassa Pallas-Hetta vaelluksen aikana melko kiitettävästi. Kyllä tuota Lapin luontoa kelpaakin filmata! Ja noita poroja varsinkin. Toivottavasti sattuis ensi syksynäkin olemaan itsellä mahdollisuudet lähteä Lappiin samoilemaan näin ruskan aikaan.

  http://lapsiluonnon.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ihastuin lapin maisemiin kesällä Kevolla, ja nää sun kuvat saa mun vaelluskuumeen taas ihan hurjaks. :D

  VastaaPoista