sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Utsjoen kirkkotuvat
Käväistiin J:n kanssa Utsjoen kirkkotuvilla työskentelevää kaveria moikkaamassa... Kerrankin mulla oli kamera mukana ja päätin kirjoittaa teille kulttuuri-historiallisen postauksen :-).

Kirkkotuvat on 6 kilometrin päässä Utsjoen kylältä ja Inarista päin ajaessa niihin törmää pakostakin.  Kirkkotuvat sijaitsevat Mantojärven kupeessa. Viimeisimmässä kuvassa oikealla näkyvä tunturi on Ailigas, joka ympäröi Utsjoen kylää. Se on siis se sama tunturi, joka näkyi mun entisen asunnon etupihan ikkunasta.

Saamelaiset rakennuttivat kirkkotuvat 1800- luvulla ja yöpyivät niissä kirkkopyhien aikaan. Tuvat olivat vielä 1930- luvulla kovassa käytössä.

Kirkkotuvilla voi vierailla talvisin ja kesäisin joko yksin tai oppaan kera. Kesäisin sesongin aikana sieltä saa kahvilasta lettuja ja paikallisia käsitöitä!

Heti, kun saan Bloggerin ja Picasan toimimaan yhdessä (kuvien siirto suoraan koneelta Bloggeriin ei toimi, MIKSI?) kirjoitan mun ja J:n tunturipatikoinnista jutun. Myöskin tiiän jo vähän koulujuttuja, enää viikko niin pääsen opiskelemaan!

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia! :3

    - Mursu, en jaksanu kirjautuu tilille :-D

    VastaaPoista