sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Lumikenkäreissu lumisateessa


Mie kävin lumikenkäilemässä.

Kaikki sujui siihen asti hyvin kunnes astuin ovesta ulos - kamala lumisade pyrytti vasten kasvoja ja mietin jo luovuttavani. Lähdin kuitenkin kokeilemaan ja kiersin eri reittiä kuin mitä aluksi piti ja tuskailinkin ensimmäiset 200 metriä huonon reittivalinnan kanssa.

Kun viimein pääsin metsään, eli rinteeseen jossa menee kelkkaura kenkäily helpottui ja lumisadekin laantui hetkeksi. Puurajalla sain tallustella upeissa maisemissa tovin ennnen kuin sade taas jatkui. Kameran linssi oli kastunut jo reissun alussa, joten en viitsinyt sitä enää alkaa kaivamaan pois repusta. Ainoat kuvat mitä sain otettua olivat aivan huurteessa.

Kodalle asti en päässyt koska käännyin takaisin lammen jäällä, jossa sankempi lumipyry lankesi. Tarvoin hetken umpihangessa ja löysin takaisin kelkkauralle. Vaikka seikkailin tuossa lähistöllä koko kesän, lumi tekee niin suuren eron maisemiin että oli yllättävän hankala päätellä milläs suolla sitä tällä kertaa seikkaillaan.

Oli mukava reissu vaikka ei mennytkään ihan niin kuin piti. Heti kun on luvattu selkeämpää ja lauhempaa keliä lähden uusiksi tallustelemaan tunturiin. 


Sportstrakerin pistin vasta keskellä metsää päälle, joten piirsin abouttiarallaa- viivan jatkeeksi. Harmi, kun mä en saa omalla puhelimella screenshottia (onkohan siihen joku hyvä appi?) ja nettiversiossa ei näy korkeuskäyriä ym. Ja nyt kun tuota karttaa tutkii, käännyin kyllä lammen päällä, enkä maalla :D ympyrän alapuolella oleva lampi oli se, jolla käännyin.

Käyttääkö kukaan muu Sportstrakeria? Tähänastisista harhailuista päätellen voin suositella appia kaikille :) kilometrimäärät näyttää oikein, mutta kalorilaskuri näyttää huuhaata.

Ensimmäinen kuva otettu -38 pakkasilla 6.2.2016

1 kommentti:

  1. Wau upea maisemakuva! :-) Ite käytin joskus jotain sovellusta kännykässä, mut tuskastuin sen sekoiluun ja poistin sen. :-D

    www.therewillbesunshine-emilia.blogspot.com

    VastaaPoista