torstai 11. elokuuta 2016

Syksyn tuntua Vetsijoella

vetsijoki vetsijoki-utsjoki vetsijoki-utsjoki-vetsikko vetsikko-utsjoki vetsikko-lapsenkantorinka sieni-vetsikko marjanpoimija-vetsijoki sieniä-vetsikko

Siis miten voi sää muuttua näin äkkiä super-kesäisestä koleaksi syksyksi?

Käytiin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kalastamassa Vetsijoella, jonne meillä on osakaskunnan luvat. Minä heiluin kameran kanssa pusikoissa J:n ja J-P:n heitellessä joella.

Me vaihdettiin kantajaa, nimittäin edeltävän päivän hillankykkiminen tuntui mulla selässä ja reisissä vielä seuraavana aamuna, joten en ottanut riskiä että vielä työviikon alkaessa mulla olis paikat aivan jumissa ja kipeänä. Niskakin oli aivan juntturassa josta aiheutui päänsärkyä. Siinä mun osalta vielä yksi miinus Manducalle, ei siis sovellu itselleni urheilullisiin suorituksiin - joihin se tuskin on suunniteltukaan.

Meidän lastenkantorinkka on ostettu kaverin äidiltä (kiitos!). Sen merkki on hieman hämärän peitossa -  reppuosassa lukee Norrheim ja hihnat ovat Deuterin. Olin positiivisesti yllättynyt saadessani rinkan käsiini kun huomasin siinä samanlaiset säätömahdollisuudet kuin omassa rinkassani. J-P viihtyy kantorinkassa niin kauan kun kantaja on liikkeessä, liian pitkistä pysähdyksistä jätkä hermostuu, alkaa kiukutella ja repiä lakkia ja hiuksia.

Kantorinkkaan saa kätevästi eväät ja hieman vaatettakin. Tarvittaessa siihen saa myös karabiineilla makuupussia ja muuta härpäkettä mukaan. Toivottavasti ensi kesänä päästään ihan oikeasti vaeltamaan pojan kanssa ja testaamaan rinkan käyttömahdollisuudet.

Mutta ei sen enempää kantorinkasta. Kun J halusi käydä hankalammassa kohdassa kalassa jäin J-P:n kanssa metsään. Virtaava vesi kiinnosti poikaa niin paljon, että koin parhaaksi lähteä syvemmälle metsään tutkimaan mustikoita. Hetken aikaa niitä ihmeteltyämme poitsu innostui itse nyppimään marjoja varvuista! Saattoi sinne suuhun muutakin mennä kuin pelkkiä marjoja, mutta eiköhän tuosta jätkästä tule mulle marjakaveri parin vuoden sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti