maanantai 29. helmikuuta 2016

Tunturissa raikuu |||

DSC_1657 DSC_1622 DSC_1568 DSC_1650 DSC_1470
Ja jälleen kuvia toissa-toissa-viikonlopulta jolloin oltiin tunturissa pilkillä ja ajelemassa. 

J otti itselleen maaliskuuksi kesäloman (kyllä!) niin päästään koko pienen perheen kanssa pilkille, nyt kun kelitkin alkaa olemaan keväisemmät. Pikkupoikakin täyttää alle kuukauden päästä vuoden, hui! Paitsi että mun mammalomailu loppuu viimein ja aloitan työt terveyskeskuksella. Jep. Huhtikuussa aloitan lähihoitajan oppisopimuskoulutuksen!

Jep, minä, luonto-ohjaajaksi opiskellut vaihdan alaa. Miksikö? Yksinkertaisesti oppaan töitä ei ole ollut tarjolla ja nyt kun meillä on pieni perhekin pitkä-aikainen työ on ajankohtaisempaa- sesonkityö ei sovellu hyvin pienen lapsen elämään.

Mutta alan vaihdos ei vaikuta mitenkään blogin pitoon tai luonnossa harhailuun. Luonto-ohjaajan koulutuksessa on se hyvä puoli että siitä on hyötyä myös harrastuksissa. Ja mulla on pieniä suunnitelmia jo ensi talvelle, toivottavasti ne toteutuvat!
maanantai 22. helmikuuta 2016

Tunturissa raikuu ||

DSC_1451 DSC_1606 DSC_1546 DSC_1600
Tunturihimmailua parhaimmillaan.

Harmi että viime viikonlopun kuvasaldo jäi vähäiseksi huonon sään takia, Paistunturin puolella erään tunturin päällä hanskakin lähti tuulen mukana karkuun kun kuvasin poroja. Puhelimella. Ei tullut kuuloonkaan että olisin alkanut ilman hanskoja räpeltämään kameran asetusten kanssa.

Onneksi on näitä toissa viikonlopun kuvia jäljellä.

maanantai 15. helmikuuta 2016

Tunturissa raikuu |

DSC_1637 DSC_1677 DSC_1591 DSC_1557
Viikonloppuun mahtui lukematon määrä kalaa, iloa ja hankeen uppoamisia. Vaikka tosissaan saatiin kaivella rekeä uppohangesta pois useampia kertoja, tai odoteltiin Petriksen kanssa kylmissämme pilkkopimeässä J:tä reittiä raivaamasta Vuokulijärven* jäällä reissu oli pelkkää lomaa.

Voisko joku viedä mut heti takaisin?

*oikeinkirjoitus

maanantai 8. helmikuuta 2016

Kevät, oletko se sinä?

DSC_1203 DSC_1214 DSC_1212

Menipä taas puolet pojan päiväunista kuviensiirto-ongelman parissa painimiseen. No, sainpahan viimeinkin Flickrin käyttöön ja johan sitä tuli senkin palvelun kanssa väännettyä ennen kuin sain edes ladattua kuvia sinne :D.

Tässä hieman keväistä fiilistelyä Ellinpolulta ja Kaldoaivin erämaan pohjoisreunamalta! Perjantaina vietettiin päivä anoppilassa ja kasattiin kelkka kokoon, muutamaa osaa lukuunottamatta se on priimakunnossa ja valmis viikonlopun kuvausreissulle. 

Eilen oli aivan mahtavat revontulet kun ajeltiin Saariselältä Utsjoelle päin. Harmittaa etten enää ristiäisreissun jälkeen jaksanut lähteä ulos, eipä ole vastaavanlaisia näkynyt tälle talvelle kuin kerran. 

Pidetään sormet ristissä että säätiedotuksen ennustama pilvetön sää säilyy viikonlopulle!