tiistai 22. marraskuuta 2016

Kesän to do- lista. Miten kävikään?

plöp DSC_3657 plöäp lapset

Syksykin on jo ohi ja on ollut jo ajat sitten aika heittää hyvästit kesälle. Mulla on ollut tapana tehdä itselleni muutamia tavoitteita tulevalle vuodenajalle, ja jälkikäteen katsoa mitä tuli suoritettua ja miten suunnitelmat piti paikkansa! Talven to do- listan löydät täältä

Kuvat Ellinpolulta Lokakuussa. Pahoittelen postauksen tekstien kokoeroa.

1. Kesäkuun alussa kävellä 10 km reitti Härkävaara- Johtalanvárri - kotipiha 
Eli sama reitti kuin viimekin vuonna, tällä kertaa Pekun kanssa.

Noh, tää reissu tuli vedettyä heti ensimmäisenä. Tykkäsin kovasti! Uskon, että tästä tulee joka keväinen tapa aloittaa retkeilykausi. Peku on sen verran hankala retkeilykaveri (riistavietti...), että voi olla että ensi keväänä kuljen reitin yksin pyhässä yksinäisyydessäni.2. Yöpyä yksin teltassa
Tää on jännittäny mua jo talvesta lähtien! Välillä mietin et en tuu pystymään tähän, mut hei, mä vaikka valvon ekat yöt jos on tarvis. Ja aurinkohan täällä paistaa 24/7 kesäisin, joten tuskin tulee olemaan parin ensimmäisen yön jälkeen kamalaa.

Jes! 
Mie ylitin itseni tämän reissun aikana, ja se olikin reissun juju. Vaikka hyvin nukuttu jakso olikin lyhyt, rohkaistuin reissusta sen verran etten osannut enää pelätä vaelluksellamme. Mua pelotti eniten, että karhu tallustelee leiripaikalle yöllä ja joudun pakenemaan pakokauhun vallassa paikalta anoppilaan turvaan...

Linkki yöreissuille yksi & kaksi

2.5 retkeilen yöttömässä yössä

Ok, yöttömän yön aika oli jo ehtinyt loppua, mutta tähän lasken yöreissun Skoarralla ja usvakuvauksen.

3. Mennä J:n ja mini J:n kanssa Jeagelveaijávrille yöksi
Vielä tänä kesänä emme osta lapsenkantorinkkaa vaan kokeilemme minkälaista retkeily pienen lapsen kanssa on, että tulisiko koko rinkalle lopulta käyttöä ollenkaan kun meillä on Manducakin jolla on hyvä kantaa 1-vuotiasta. 

No tämä jäi suorittamatta. Emme yöpyneet yötäkään J:n tai mini J:n (miksen vain käytä heistä lempinimiä blogissa..?) kanssa, mutta sekä Manducaa että lastenkantorinkkaa tuli käytettyä. Pohdintoja molemmista voi lukea postauksista Hillareissu & Vetsijoki

4. Skalluvaara - Ailigasreitti 10km
Tämän reitin olemassaolosta sain tietää vasta loppukesästä! Reitti lähtee siis Skalluvaaran poroerotusalueelta ja kulkee Kaldoaivilla Ailigas- tunturin laelle.

Hahaa, tämän rastin suorittaminen oli ehkä helpoin. Mie otin yhteyttä Alma Arktikaan Fatbiken (läskipyörän) vuokrauksen merkeissä ja Reetta ehdotti osallistumista läskipyöräretkelle. Ja miehän osallistuin, rakastuin ja suoritin yhden tavoitteista. Koska koko reissu oli mahtava, nopeasti ohi ja hauska - en kaivanut kameraa repusta esiin koko sen aikana joten todisteeksi Skalluvaara- Ailigas - retitin läpikulusta jäi vain kännykkäkuvia. Reissun perusteella voin lämpimästi suositella Reetan ja Hannun yritystä sekä opastuksen, että asiakaspalvelun saralta.

5. Guivin rengasreitti
Samalla reissulla Kevon alkupää ja reitin parhaimmat nähtävyydet sekä tunturille nousu. Kelpaa. Tämä on siis elokuussa suoritettava vaellus!

No hehhee, Guivin ylitys jäi haaveeksi. Itse oletin että kyseisen reitin olisi kätevästi kulkenut alle viikossa, mutta jos haluaa lähteä rennolle vaellukselle jolla ei tarvitse kauheasti aikatauluja katsella, Guivin reittiin saa hyvin kulutettua jopa 7 päivää. Hui. Lähdettiinkin sitten kolmen päivän reissulle Paistunturin pohjoisosaan.

Hyvinhän näitä tuli suoritettua! Me happy.

Tavoitteita ensi talvelle

1. Mie ensinnäkin hiihdän

Ostin viime talvena itselleni sukset, joita tosiaan käytin parisen kertaa. Jos sitä tänä talvena keskittyisi hiihtämiseen...

2. Lumikenkäretki 

Lumikenkäily on talviurheilulajeista ehkä se mukavin. Ensi talvena otan kameran aktiivisemmin mukaan (etenkin nyt kun on ihan kunnon sääsuojattu runko ja uusi akku joka kestää paremmin pakkasta...) Kalkujoelle on helpoin kenkäillä, mutta ehkäpä menen jonnekin muualle tänä vuonna?

3. Yksinäinen pilkkireissu Goahppelašjávrille
Mun kelkka-arkuus väistyi viime talvena, ja kelkkareittejä pitkin pääsee tosi kätevästi Kuoppilakselle. Haaveissa olisi käydä yksin nauttimassa kevätauringosta kaakaon ja makkaran kera.

4. Hiihtoreissu keväthangilla
Mie olen nyt niin vannoutunut hiihtämään opettelija että täytyyhän se tälläinenkin suorittaa. Lähtisiköhän J ja Pikku-J mun seuraksi mettäsuksilla luonnon helmaan? Pikku-J toki rinkkaan istumaan.


5. Läskipyöräilyä kelkkareiteillä

Olen ennakkotilannut itselleni läskipyörän, Silverback Scoop Delightin ja pyörän toimituksen pitäisi alkaa viikolla 47 (eli nyt?)! Salaa haaveilen yöreissusta Kuoppilakselle kevät-talvesta.

6. Revontulikuvaus 

Kohta se alkaa! Tai on jo alkanut, mutta näin työssäkäyvänä pinen lapsen äitinä ei oikein huvita yömyöhään hillua pihalla joten odottelen siihen että jo 20-21 aikoihin olisi tarpeeksi pimeää. Tänä vuonna en aio vetää revontulista kauheaa stressiä.

Musta olisi kans hienoa yöpyä teltassa maalis-huhtikuussa! Vielä en uskalla lyödä asiaa lukkoon, mutta suunnitellaan. 


2 kommenttia:

 1. Tämä inspiroi mua tekemään jonkun samantyyppisen listan.:) Yöpyminen yksin teltassa voi olla jännää vaik koirahan mulla kulkee aina mukana, mutta silti.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Nää on käteviä, voi kauden loputtua miettiä mihin se kaikki aika meni kun jotain jää aina tekemättä.

   Mie en itse uskalla yöpyä yksin "julkisilla" telttapaikoilla vaikka olis koirakin mukana :D tunturi on jotenkin paljon turvallisemman oloinen. Suosittelen tätäkin, vaikka yö meniskin valvoessa aamulla olo on kuin milläkin selviytyjällä!

   Poista