torstai 4. elokuuta 2016

Hillareissu Kaldoaiville Manducan kanssa

hilla kaldoaivihillareissu kaldoaivimönkijä kaldoaivihillareissu2 uusiversio kaldoaiviura poikanjallavaara

Tänä kesänä töissä ja kyliltä on kuulunut paljon huhuja hillasoiden kypsymisistä. Jo heinäkuun alussa kävin skouttaamassa lähistön suoalueet ja merkitsemässä ne Sportstrackeriin muistiin. Heinäkuun viimeisellä viikolla kipusin ylös tunturiin hillankuvat silmissä kiiluen mutta sain pettyä- tunnin samoilusta käteen jäi vain kourallinen hilloja. Jotka söin turhautuneena Kalkujoen laavulla.

Toinen koitos koitti viikko ensimmäisen pettymyksen jälkeen. Otin mukaani koiran ja hiki hatussa, hyttyset silmillä kahlasimme soita läpi. Saaliina n. 2,5 dl hillaa. Jee.

Meidän piti lähteä telttailemaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, mutta yllättävien esteiden takia päätimme lähteä pelkästään hillaan, sillä tulevana viikonloppuna olisimme joka tapauskessa lähdössä yöreissulle tunturiin.

Tämä reissu tehtiin jo vuosi sitten ostetun Manducan (rintarepun) kanssa. J-P ei tykännyt rintarepusta 6 kuukauden ikäisenä eikä kovin paljoa senkään jälkeen. Nyt, kun tuon "ison pojan" sai laitettua selkään, poika hihitteli, höpötteli ja huuteli iloisena koko reissun ajan.

Meikä sai hyvää kyykkytreeniä tuon 12 kilon painon kanssa kun hillaa riitti silmän kantamattomiin. Me jopa J:n kanssa harkittiin keskeyttämistä, mutta päätettiin jaksaa loppuun asti. Raakoja hilloja jäi vielä ensi viikolle poimittavaksi.

Manduca on suosittu kantoväline. Moni käyttää sitä aivan pikkuvauvasta asti taaperoon, mutta meillä se ei ole toiminut kuin vasta taaperoiässä. Vauva-aikana käytettiin BabyBjörnin vastaavaa 0-12kk rintareppua, joka annettiin eteenpäin ystävälle.
Minulla oli aikaisemmin ongelmia saada poika selkääni ja silloin tarvitsin J:n apua. Nyt, kun jätkä osaa jo itse istua nätisti repun pukemisen aikana laitto on helpompaa ja onnistuu jopa yksin. Alaselkäni tuli kipeäksi kantamisesta, en tiedä oliko kyykkimisellä osuutta asiaan ... :D

Jos Manducaa ja lastenkantorinkkaa pitäisi verrata toisiinsa, jatkossakin ottaisin Manducan marjametsälle mukaan., missä lapsi ei pääse heilumaan selässä pahasti kyykkiessä. Rinkka on sitten taas pidempiä ja vaativimpia kävelyreissuja varten joilla ei tule heiluttua ja kyykittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti