lauantai 30. heinäkuuta 2016

Heinäkuun kuulumiset

DSC_2865 mantojärvi poikamantojärvireima poikamantojärvi

Heinäkuussa on kyllä ollut harmittavan paljon kiireitä. Työvuorolista oli tähänastisista rankin ja suurin osa vapaa-ajasta meni lasten kanssa ulkoiluun. En kyllä ymmärrä miksen ottanut kameraa sienireissuille tai marjanpoimintaretkille, niistä olisi saanut paljon mukavia muistoja ja blogimateriaaleja.

Tämä kesä on ollut sateisempi ja lämpimämpi kuin viime kesä. Suomen kuumimman päivän porottaessa Utsjoella lapset pulahtivat Tenossa ja seuraavana päivänä käytiin viilentymässä Mantojärven hiekkarannalla. Meidän pieni vesipeto ei vielä innostunut vedestä niinkään paljoa että olisi uimista harjoitellut, mutta hiekkaleikit pitivät jätkän tyytyväisenä samalla kun isosiskoa opetettiin uimaan.

J-P on kasvanut hurjasti tämän kesän aikana ja ollaan J:n kanssa yllätytty kuinka helppo kohta 1,5 vuotiaan kanssa on ulkoilla loppujen lopuksi. Totta kai J-P on pieni vastarannan kiiski ja tykkää metsässä juoksennella aivan eri suuntaan kuin muut ja jos jokin asia sattuu kiinnostamaan sitä ei ihan heti unohdeta.

Yksi päivä istuskeltiin mustikkametsässä ja maisteltiin marjoja suoraan varvuista. Siinä samalla tuli mietittyä kuinka onnekas ihminen voikaan olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti