maanantai 25. tammikuuta 2016

Johtalanvárri


Eilen lähdettiin puoli kahdentoista aikaan valloittamaan läheistä tunturin huippua. Keli oli seesteinen, mutta ilmassa leijaili pientä lumihiutaletta joka aiheutti sumunkaltaisen verhon maisemien ylle.

Johtalanvárri ei ole kovin korkea, ja sille oli yllättävän helppo lumikenkäillä kantohangella. Reitin kokonaispituudeksi taisi tulla n. 6,5 kilometriä, en laittanut Sportstrackeria päälle ollenkaan puhelimen huonon akunkeston takia.

Pitää suunnitella uusi reissu samalle huipulle jollekin aurinkoisemmalle päivälle, tuolta on nimittäin tosi hienot maisemat!


2 kommenttia:

  1. Onko tuo reitti talvella miten helppokulkuinen, eli liikkuuko pitkällä rengasreitillä väkeä sen vertaa, että olisi polku, jota seurata? Tarkoitus olisi käydä se 35 km hiihtelemässä, lunta on varmaan paljon, joten milloinkahan voisi odotella kantohankia?

    VastaaPoista
  2. Voi ei, miten mie vasta nyt näin tämän kommentin :(

    Tarkoitat Kuoppilakselle menevää luontopolkua? Reittimerkit eivät näy joka paikassa talvella, mutta kylältä autiotuvalle menee kelkkajäljet, luultavasti tammikuun lopulta lähtien :) kantokelit alkaa olemaan siinä helmi-maaliskuun vaihteessa! Lähempänä kevättä aina parempi.

    VastaaPoista