lauantai 23. tammikuuta 2016

Aurinkoa etsimässä


Kirjoitettu 20.1.2016
Tänään uhmasin pakkasta ja lähdin lumikenkäilemään jo ennen yhtätoista. Pakkasmittari näytti -33 astetta ja kotipihassa tuli mietittyä pariin otteeseen lumikenkiä laittaessa onkohan tämä sittenkään fiksua...

No hikihän siinä tuli kun kenkäilin hiihtosauvat apuna poluttomalla reitillä ylämäkeen. Kaaduinkin kerran, mutta onneksi olin laittanut kameran laukkuun vaikeimman kohdan ajaksi.Siinä hangessa istuskellessa tuli mieleen, kuinka kivaa lapsena oli möyrytä hangessa. Nyt hangessa möyryäminen oli lähinnä epätoivoista ylöspääsyä...
 Kelkkauralle päästyäni aloin tarkentamaan kameran asetuksia ja tein reittisuunnitelmaa- uppohankeen kohti läheistä suota, siis. Kahlasin ehkä 20 metriä kunnes käännyin takaisin ja päätin lähteä tarpomaan valmiiksi tampattua uraa pitkin.

Reitin vaihdos oli onni, koska ylhäällä maisemat olivat upeat, kuten tavallisestikin ja pääsin ihailemaan talven ensimmäisiä auringonsäteitä. Punaisen eri sävyt heijastuivat kauniisti muutamista pilvistä jotka olivat eksyneet taivaalle. Kuvailin aikani ja kokeilin tarkennuksen eri säätöjä paksut toppakinttaat kädessä ja kun poskista lähti tunto päätin lähteä laskeutumaan takaisin kohti kotia.

Kuten normaalistikin, tulin alas rinnettä normaalilla rytinällä ja pysähdyin vasta lähellä latua. Otin viimeiset kuvat auringonsäteistä ja tallustelin nätisti kotipihaan. Matkalla tuli suunniteltua viikonlopuksi Johtalanvárrin valloitusta, saa nähdä jaksanko lumikenkäillä niinkin pitkälle vai otanko mukaan sukset.

Kokeilin vaihteeksi kuvata Nikonin 18-55mm perusputkella, joka on kaikenlisäksi rikki. Hyvin näytti toimivan epäilyttävistä rasahduksista huolimatta!

2 kommenttia: