tiistai 29. syyskuuta 2015

Kaamos saapuu hiljalleen


Voi ruska, minne menit?

Paikoittain väriloistoa vielä on, mutta mitä paljaammalle mennään sitä enemmän tuuli on tehnyt tehtäväänsä. Odotan kyllä innolla talvea ja oonkin jo monesti blogissakin todennut sen olevan mun lempi vuodenaika. 

Mun piti lähteä toissailtana just ennen auringonlaskua Johtalanvárrille Pekun kanssa. Sportstrackerin avulla lähdin polulta suuntaamaan kohti karttaan merkkaamatonta polkua (miksi, polulla muistaakseni on kuitenkin retkeilyreittimerkit?) ja jätkä sai vainun jostakin. Sitten sitä taas mentiinkin melkein nelinkontin tunturissa kun koira määräsi suunnan.

Eli Johtalanvárri jäi toistaiseksi valloittamatta.

Vielä olisi monta uutta polkua ja reittiä käymättä, eilenkin iltalenkillä löysin "uuden" mönkijäuran mitä en ole koskaan kulkenut. Skalluvaaralta Ailikkaan yli menevälle reitillekin piti lähteä - toisaalta eipä se pieni kuura maassa mitään haittaa. 

Revontulia olen kans kyttäillyt kaikenmaailman säätiedotuksista, mutta tänään taitaa olla ensimmäinen päivä viikkoon kun ei sada! Revontulisäätiedotekin näyttää "suhteellisen hyvää" Pohjoisimpaan Suomeen mutta yllättäen yr.no:sta luvataan pilvistä ja pientä sadetta.

Huomenna lähden Saariselälle yöksi ja perjantaina jatkamme aikaisin aamunna Rovaniemelle päiväreissulle. Oliskohan Saariselällä hyvät mahdollisuudet revontulille?

Kuvat Kalkujoelta ja toisiksi alin Ellinpolulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti