lauantai 16. toukokuuta 2015

Vaelluspäiväkirja 1


Lumet sulavat jo vauhdilla! Vielä tulee norona vettä tuntureilta, ja ylempänä saa harppoa kinosten yli vielä jonkin aikaa. 

Lihasten treenailu on tuottanut jo jonkin verran tulosta, enää ei kunto lopu kesken lenkin. Vielä kun pääsisi kunnolla kiipeämään ylös painon kera niin selviäisi tämän hetkinen vaelluskuosi.

Suunnitelmissa oli vallata Kevo kesän aikana, mutta Sevettijärvi- Pulmanki - reitti on alkanut pikkuhiljaa houkuttelemaan enemmän, lueskelen jo netistä löytyviä vaellustarinoita ja odotan innolla että Utsjoen luontotupa avaa ovensa josta pääsen Kaldoaivin kartan ostamaan... Eli kohde voi vielä muuttua!Mitä sitä sitten tehdään ennen vaellukselle lähtöä, kun lähtijänä on puolikuntoinen mutsi?

- ystäväiseni Petriksen kanssa teemme päiväreissun Kuoppilasjärven autiotuvalle, 10km suuntaansa. Retken tavoitteena oman kunnon testaaminen kevyemmällä varustuksella. 
- tästä talon takaa kohoaa Paistunturin erämaa, tuonne pitää ainakin jaksaa nousta ennen kuin minnekään lähdetään. (pääsin jo puoleen väliin, mutta lumiraja tuli vastaan...)
- Ailigas- tunturille sama juttu, on kyllä paljon rankempi nousu kuin mitä kummallakaan vaellusreitillä on.

Entä miten muuten itse vaellukselle valmistutaan?

- muonien kuivattaminen. Koska edessä on suht raskas reissu mutsille ja sellaiselle joka ei ole paljoa vaeltanut, painolastit minimoidaan.
- sopivien vaelluskuteiden löytäminen. Ottaako kumisaappaat kun reitillä on vedenylityksiä, vai kahlatakko avojaloin?
- rinkkojen säädöt ja pakkaaminen
- mitä muuta kätevää vaellukselle voi ottaa mukaan? Koiran?


Edellä mainituista on tulossa postaukset sitä mukaan mitä ystäväiseni kanssa suoritamme. Vaikka itse vaellukselle ei jostain syystä lähdettäisikään. Olen varma, että jotain lukijaa voisi kiinnostaa erilaiset retki- ja vaelluseväät joten teen niistäkin vaelluspäiväkirjan ohessa oman postaussarjansa.Ja pitää muuten ostaa uusi retkipatja. Peku söi edeltävän.

Kiitti doge.

Oheiset kuvat ovat Kenesjärveltä Kevon reitin pohjoiselta lähtöpisteeltä.


Jokainen vaelluspostaus löytyy vasemmasta sivupalkista löytyvästä linkistä!

2 kommenttia:

  1. Reittien valinta on joskus niin vaikeaa :D Itellä ainakin tulee aina semmonen tunne, että haluaa kiertää kaikki heti just nyt ja vaikee sitten valita niistä se yksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Onneks ihmiset kirjoittelee blogeihinsa reiteistä, musta tuo Pulmanki-Sevetti kuulosti niin mielenkiintoiselta kun löysin pari viimeks vuonna 2000 jotain päiviteltyjä blogeja... :D Onneks tässä lähistöllä ei ole kuin muutama merkattu reitti niin suht helppoa valita vielä!

      Poista