tiistai 19. toukokuuta 2015

Luontokuvien muokkaus - kannattaako?

Harvemmin muokkaan kuviani blogiin, mutta nyt kun sain hankittua Cyberlink Photodirector 5- kuvanmuokkausohjelman innostuin kokeilemaan kuvien kohtuullista muokkausta, eli lähinnä kontrastien ja valoisuuden muuntamista.

Oon kauan jo miettinyt, miksi bloggaaja X saa samanlaisella kameralla, perusputkella paljon parempilaatuisia ja valoisampia kuvia kuin mie, mutta tässähän se taas nähdään.

Ehkä jatkossakin kuvanmuokkausohjelma iskee hämäriin kuviin. 

Nyt tosin on tulossa kesä, ja aurinko kun ei enää laske niin kuvat pääsevät blogiin luomuina.

Ja joo, harjoittelen tuota kontrastia vielä, parissa kuvassa oon vetäny ne aika övereiksi.

7 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa muuttaa kuvasta muutakin, kuin kontrastia ja valoisuutta. Ensimmäinen askel olisi alkaa ottamaan RAW-kuvia. Sitten ostaa vaikka Lightroomin ja sillä on helppoa laittaa kuvia kuntoon, kun opiskelee ohjelman käyttöä vaikka youtuben videoilla yksi pieni osio kerrallaan. Lightroom voi tuntua kalliilta, mutta se on halpa sijoitus siihen nähden mitä sillä saa. Vaikka ostaisit 7000 euron putken, niin isomman parannuksen kuvanlaatuun saa kuvankäisttelyllä. Kuvankäisttelyllä saa myös kuvista omanlaisia, eikä sellaisia, mitä kameran automatiikka niitä käsittelee. Jos pelkkiä JPG-kuvia kuvaat automaattiasetuksilla, on se sama, kuin ajaisit autolla vain ykkösvaihteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Mulla on Lightroomikin, pitänee oikeasti alkaa syventymään siihenkin :).

   Poista
  2. Ja viestisi oli tullut kahdesti, poistin toisen.

   Poista
 3. Minusta kuvan muokkaaminen ei ole mikään paha asia, vaan hyvä vain kun kuvasta saa vielä vähän paremman ja kivemman katsoa. Ja juuri hämärässä kuvatuista kuvista tulee niin paljon kivempia katsoa, kun vähän muokkaa! Ei se sellaista katsojan huijaamista oikeastaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Sanoppa muuta :). Luontokuvissa on se hyvä puoli, ettei realisuutta voi muokata paljoa kuten henkilökuvissa, joissa voi muoksia kasvonpiirteitä ja muuttaa kuvan kohteen ulkonäön kokonaan erilaiseksi.

   Revontulikuvat on taas erikseen, usein törmää kuviin jotka ei vastaa ihmissilmällä nähtävää todellisuutta lähes ollenkaan D:

   Poista