lauantai 13. syyskuuta 2014

Revontulet Utsjoella

Tämän  kätevän sivun mukaan melkein koko Suomen alueella on luvattu hyviä revontulia! 

Eilen odoteltiin kahden kaverin kanssa että tulisi tarpeeksi pimeää ja lähdettiin metsästämään revontulia. Ensiksi ajettiin poroerotusaidoille Skalluvaaraan, jossa oli vielä liian valoisaa. Käytiin teurastamon pihassa mutka, mutta revontulet olivat kadonneet ja päätettiin lähteä meille 18 kilometrin päähän juomaan mustaherukkamehua kylmyyttä vastaan.

Skalluvaaran välkyt


Kesken matkan tytöt bongas ikkunasta todella hienot revontulet, ja koska lähimailla ei ollut paikkaa pysähtymiselle jouduttiin ajamaan pitkälle ennen kuin saatiin kamera jalustalle. Revontulet valitettavasti katosivat hetkellisesti ja jatkettiin taas matkaa.

Kirkkotupien läheisyydessä onni potkaisi jälleen ja lähellä parkkista hoksattiin uudet välkyt taivaalta. Siinä vierähtikin pidempi tovi kun kuvasin ja lämmiteltiin porukalla.

Kun tulet taas katosivat jatkettiin matkaa meille ja juotiin viimeinkin ne lämpimät mehut. Heitin tytöt takaisin 10 kilometrin päähän kotia ja paluumatkalla harmittelin vielä upeampia revontulia, kamera tietenkin jäi jo tuossa vaiheessa kotiin kun kylällä on niin valoisaa eikä kotipihassa näkynyt mitään.

Oon tosi tyytyväinen kuviin! Kuu paistoi koko ajan taustalla, joten kuvat ovat vähän liian valoisia omaan makuun mutta parempiakaan en osaa ottaa.

Sigman putki on aivan älyttömän hyvä tähän touhuun.

Kävin eilen myös tunturissa kuvaamassa ruskaa ja harkitsen kehtaanko laittaa kuvia tänne. Sigman putki on suht huono juuri ruskavärien kuvaamisessa. 

Mitä pidätte? :)

2 kommenttia: