maanantai 14. heinäkuuta 2014

Käsityömyymälä Šiella Utsjoen kirkkotuvillaTämä postaus ei ole maksullinen mainostus/blogikampanja. Haluan vain mainostaa Utsjoen käsityöläisten upeita aikaansaannoksia!

Utsjoen keskustasta 6km eteläänpäin sijaitsee Utsjoen kirkko ja sen kirkkotuvat. Tuvilla on pitkä historia ja niitä on ennallistettu edustavampaan kuntoon. Samasta pihasta löytyy vohvelikahvila, jossa tarjoillaan tuoreita, paikan päällä paistettuja vohveleita.

Tuvilla ja kylätalo Giisássa on Šiella Ry:n jäsenten ylläpitämä käsityömyymälä jossa kaikki käsityöt ovat paikallisten tekemiä.


Myymälästä löytyy sekä puu- että kangaskäsitöitä, kirjallisuutta ja taidetta.


Uniikkeja neuleita, joita on muualta Suomesta hankala löytää...


Käsintehdyt korut ovat tarkasti suunniteltuja ja ainutlaatuisia. Valikoima on laaja. Askartelijalle kaupasta löytyy poronluu/-sarvinappeja.


Kirjallisuutta löytyy suurimmiltaosin saameksi, mutta myös suomeksi löytyy jotain. Saamenkielen oppikirjoja ja sanakirjoja on muutamia eri painoksia. 

Käsitöiden lisäksi Šiellasta löytyy valokuvia, postikortteja, lappimakeisia, hilloja, kastikkeita ja muita herkkusuiden nameja.

Itse käyn lähes joka päivä hipelöimässä Šiellan tuotteita työpaikallani ja olen ollut tyytyväinen sieltä ostamiini tuotteisiin. Jos kauppaan poikkeavalla on ongelmia löytää lahjaa, tuolta sellainen löytyy varmasti!

Itse arvoin viime kesänä kysymyspostauksen myötä kysyjien kesken Šiellan tuotteita. Joukossa oli tosin Uulan säästöstä ostettu tarra, mutta... Tämä annettakoon anteeksi.

Mitä mieltä olisitte uudesta kysymyspostauksesta ja arvonnasta taas pelkästään blogin lukijoille, ilman muualla mainostamista?

kirkkotuvat esillä blogissa myös postauksissa  Sigma vs. Nikon  ja Utsjoen kirkkotuvat

4 kommenttia:

 1. Makealla paikalla makea kauppa! Mie olen välillä ihan liikaa himona noihin lapin käsityöjuttuihin, kun vanhemmalla iällä niitä on alkanut arvostaan ja huomaan kuinka erilaisia ne ovat. Lisäksi ne on pääasiassa tehty luonnonmateriaaleista niin esimerkiksi kaikki vaatteet ovat todella miellyttäviä pitää. Olen siis todellakin mukana jos meinaat tuon kysymyspostaus arvonnan suorittaa! :) :)

  VastaaPoista
 2. Sano isille ja äitille et haluun tommosen jonkun poronluu jutun

  VastaaPoista
 3. Hei! Oon lukenut tätä sun blogia jo jonkun aikaa, mut oon ollu vähä arkuli kommentoimisessa. D: Mut joo, asiaan. Itellä lähtee peruskoulun viimenen vuosi nyt täs piakkoin käyntiin ja mun unelmien ammatiksi on muodostunut nimenomaan luonto-ohjaajan ammatti ja blogisi löydettyäni innostuin alasta entistä enemmän! Olen alkanut pohtimaan juurikin koulutuskeskus Salpauksen ja Lapin ammattiopiston välillä ja tästä blogista on ollut todella paljon apua, kiitoksia siitä! :)

  Tulipas epäselvä selostus. Mutta hyviä vuodenjatkoja sinne. :)

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia todentotta ja ihailen, että joku oikeasti pystyy lähetemään erämaahan. Itse en pysty, koska oon liian mukavuudenhaluinen. Onneks voin fiilistellä näitä sun kuvia täältä kotikoneelta villasukat jalassa ja teemuki kädessä :3

  VastaaPoista