lauantai 7. kesäkuuta 2014

Den här kalainen från Tana elv
Käytiin lillumassa Tenolla tässä aamupäivästä. Lainassa oli J:n isän tenonvene, joka on siis yksi ainoista venelaaduista joilla pystyy lohia narraamaan Tenosta sen muodon ja soveltuvuuden ansiosta.


Parkkeeraus Norjaan

Ei kuulemma ollut kalaa tullut melkein kellään, kun vesi on vielä niin korkialla, ainoastaan kiinni oli käynyt muutamia. Meilläkin otti ensimmäisen 10-15 minuutin soutelun jälkeen fisu kiinni ja sitä alettiin sitten väsyttämään kun ei millään tahtonut irti. 
Hyvähän se mun oli kuvata kun J riuhtoi kalaa ylös joesta ja poukkoili veneen ja rannan väliä. En ees uskaltanut kokeilla veden "lämpimyyttä" kun pari päivää sitten kastoin varpaani yhteen pieneen lampeen, hyvä ettei kuolio tullut kun täällä on vesistöt vielä niin kylmiä ...noin viitisentoista minuuttia siihen meni kun J väsytti kalaa ja lopultahan se möhkäle nousi pinnalle. Minä en noista lohien nimityksistä tiedä mutta tämä mörkö oli Tsuentsa. Joitain kutsutaan talvikoiksi  ? (huomaa ovela linkki).


Ja sitten soutaminen jätettiin sikseen ja pörryyteltiin äijinä vastavirtaan takaisin Peuraan jossa J äijäili vähän lisää ja hymyssä suin punnitsi Tsuentsan, tuttavallisemmin Tuukan.Kohta rillaamaan lohimedaljonkeja takapihalle!

Utsjoen kesäsää on jatkunut nyt mukavan viikon verran, mutta se toi mukanaan hyttyspilvet. Olin eilen kattelemassa poikien lentopallopeliä ja oli pakko hiippailla takaisin kotiin noiden inisijöiden takia. Harvemmin neiteilen mut nyt oikeasti! Laskin jalkapöydästä 7 puremaa ja naamassa on varmaan 5 + loppukehon puremat.

Ja jotku vielä kehtaa sanoa ettei ole nähnyt yhtäkään kaveria vielä tälle vuodelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti