tiistai 17. kesäkuuta 2014

1,2,3

Paistunturi, koulun laavu






Täs on mun asu keskiviikolt! Ihana J kuvas, täykkis



Kolme reissua samassa postauksessa! JEE

Ensimmäiset kuvat on Koulun_laavulta, jolla on virallinenkin nimi, jonne on meiltä noin 2 kilometriä. Se on Paistunturin puolella ja löytyy myös postauksista Katsaus Paistunturiin  ja Tunturiseikkailu 

Koulun laavun reitti alkaa "kerrostalon" takaa ja jatkuu aina kylän keskustassa olevan luontotuvan taakse. Reitin keskeltä lähtee myös polku kylänraitin keskellä olevalle opastetaululle josta on ehkä kätevintä nousta ylös jos tahtoo laavulle.

Vetsijoki

turisti pohjoisessa kera kuksan - pose.








Vetsijoella käytiin lauantaina "kalastamassa". Vettä satoi koko päivän, mutta se ei hidastanut meidän menoa. Käveltiin kuutisen kilometriä Vetsijokea myöten, tehtiin tulet ja syötiin makkaraa ja folioleipiä.

Vetsijoen luvista en enempää tiedä kuin sen, että lupia sinne myydään ja suurin osa joesta on kalastettavissa. Mulle nyt koko reissun pääkohtana oli kuohujen kuvaus.

Mua vähän pelotti hypellä jyrkällä rinteellä kameran kanssa ja jouduin suojaamaan kameralaukun muovipussilla. Se oli tyylikkäin vedenkestävä kameralaukku ikinä.

Mistähän edes löytäisin kameralaukun, joka kestää vettä? Ja jonne mahtuu kaksi obektiivia ja olis vielä vaikka pakkasen kestävä?

Ellinpolku Pekun kanssa








Peku, just luovutusikäinen jämtlanninpystykorvan + karhukoiran ja norjanharmaahirvikoiran pentu muutti meille sunnuntaina.

Oon ite koirille allerginen, ja Peku on meillä sisällä pentuikänsä, kunnes on tarpeeksi iso pihalle. Siellä se viettää aikansa aina, kun ei voida ottaa sitä mukaan esim. kauppaan tai parin tunnin menoihin joilloin se joutuisi olemaan kissojen kanssa kolmistaan. Ja, Peku onkin syntymästään asti ollut ulkona ja sen rodulle kuuluukin ulkona oleminen. Yöksi Peku totta kai pääsee sisälle. Tällä hetkellä mun onneksi silmät on vain kerran reagoineet koiraan, ekana päivänä automatkan jälkeen.

Ellinpolulla koira juoksi meidän vierellä vapaana kun hölkättiin. Hieman annettiin sen kulkea hihnassa, mutta koira tuntuu hieman pelkäävän sitä. Ensin ajateltiin hankkia täysin metsästysvietitön koira, jota voisi pitää tunturissa vapaana, mutta päädyttin metsästyskoiraan koska J ja hänen isänsä käyvät syksyisin hirvestämässä ja Pekusta on siellä paljon seuraa.

Siksipä hihnaan opettaminen on ensimmäisenä listalla, että minäkin voin ottaa Pekun mukaan omille reissuilleni Paistunturin puolelle. 


Hyvää Juhannusta lukijat! Täällä satoi tiistaina lunta ja on aivan älyttömän kylmä :( 




2 kommenttia:

  1. Eikääää. awwwws :3 Ihanan luttana pikku pentu !
    Ja hyvää jussia sinnekin suuntaan!

    VastaaPoista