torstai 3. huhtikuuta 2014

SIGMA vs. NIKON


SIGMAn uusi, ihana, mahtava Sigma 10-20mm f3.5 EX DC HSM, tajusitteko? En mäkään. Hyvä se on kumminkin. Kai.

AF-S NIKKOR 18-55mm kissun lattialle pudottama ex- obja

Tättärää. Pari päivää sitten uusi objektiivi saapui ja oon nyt hieman käynyt kokeilemassa sitä ulkona. Koska tidididiii työt, yllätys, ei olla vielä päästy tunturiin kuvamaan SIGMAlla.


Kuvassa esiintyvä kissu ei liity mitenkään Nikonin tapaturmaiseen loukkaantumiseen syksyllä, jolloin kuvien laatu huononi hieman. Putken sisempi "putkilo" heiluu paikoillaan ja kameran sisällä olevat metalliosat taipuvat mutkalle zoomatessa. Oli siis aika ryhtyä tekemään suuria päätöksiä, kuinka paljon kehtaan laittaa uuteen objektiiviin...Päädyin SIGMAn objektiiviin sen hyvien palautteiden takia. Ainoina huonoina puolina kerrottiin olevan hinnan suuruus.

Vielä en oo ite suuria muutoksia huomannut, paitsi sen, että kuvat ovat paljon tarkempia ja esim. pilvet elävämpiä. Kaipa sitten, kun jaksan (automaattiasetukset rules) laittaa oikeat asetukset kuvista tulee parempia ja eron huomaa tarkemmin. Vai onko katsojassa vikaa? Huomaako näistä suuriakin eroja vanhempien postausten kuviin?Hämärällä otetuista kuvista huomaa kyllä eron. Vanhalla objalla otetut kuvat ovat hämäriä, kun taas uudella paljon selkeämpiä.

Huhheijaa. Haluaisin vain niin kovasti tunturiin kuvaamaan auringonlaskua. Ja kesän.

2 kommenttia: