maanantai 12. elokuuta 2013

Arvonta & kysymyspostaukseen vastaukset!

Tässäpä tämä mukavasti myöhässä oleva postaus nyt on!

Dädää, koska en mainostanut arvontaa missään oletetusti osallistujia oli vähän, samoiten kysymyksiä. Keräilin myös postaukseen kysymyksiä joita kysyttiin kommenteissa jo ennen arvontaa tuleepahan uutta tietoa meikästä ja kisusta teille :) mukana myös arveluttavaa materiaalia meidän arjesta.

kisu saa vieläkin kamalia "vaanin ja puren sua"- kohtauksia

muutettiin omaan kämppään, jonka sain eilen siivottua ja laitettua kuntoon

Mikä on sun unelmatyö?  Tahdotko olla poronhoitaja vai mikä on sun päätavoite? – tahdon tehdä työkseni sekä talviajan oppaan, että poronhoitajan töitä. Oppaanaolon (etenkin moottorikelkka) haasteet ja poronhoidon erilaisuus ja kulttuuri tuntuu omalta.
Mikä kamera sulla on?- Nikon D3100
Mikä sai sut lähtemään Lappiin? – työssäoppimisjakson jälkeen valaistuin ja tajusin että voin vaihtaa koulua ”tasokkaampaan” (NOT)  ja mua ei oikein perheen lisäksi pidätellyt mikään etelässä. Lapissa asuminen poikkeaa reilusti etelän meiningeistä, kun pääsee sisälle piireihin täältä ei niin vain lähdetä...

siniset renkulat on kulkeneet mukana since ysiluokan päättärit, eli n. 4½ vuotta

meillä oli kauhea kokoamisurakka ja kerkesin jo luovuttaa sängyn kanssa. Onneki kaveri tuli ja kokos ton!
kissalla on pakkomielle pusseihin ...
Mikä viehättää eniten Lapissa? – luonto, ja tää mahtava mystisyys eteläsuomalaisen silmin katsottuna. Täällä on niin yhteisöllisempää kaikki, etenkin pohjoisimmassa Lapissa.
Millasta olis elämä ilman kissaa? – helppoa, rauhallista, tylsää, vähemmän stressaavaa…
Mitä yleensä teet vapaapäivinäsi? – nukun. Jos jaksan, urheilen, liikun luonnossa ja suunnittelen omia projekteja (vaelluksia, koulu- ja työjuttuja…) nyt lähiaikoina on tullut ajeltua Karigasniemellä ja vietettyä aikaa kavereiden kanssa.


Millaisia Utsjokelaiset ovat? Onko ihmisiin tutustuminen erilaisempaa kuin etelämmässä? – suurinpaan osaan kavereista, joihin oon täällä tutustunu tutustuin työpaikkani kautta – tulivat, söivät ja juttelivat. Täällä pääsee helposti piireihin mukaan, koska nuoriso on kiinnostunut tutustumaan uusiin ihmisiin ja ottamaan tuntemattomatkin iästä riippumatta (ikäerot 16-30 parhaimmillaan) mukaan illanviettoihin

Nastolan kotikoti<3
Millaisia tarinoita olet kuullut edesmenneistä asukkaista? – legendoja vaaralta lumivyöryssä lasketelleesta miehestä aina ikäiseni pojan junaturmaan saakka, aika perussettiä. Mitään saamelaislegendoja en ole kuullut…vielä. Naapuristani olen kuullut rankempaa settiä, kunhan syö lääkkeensä kaikki on hyvin ... 
onko saame vaikea kieli?- yllättävän helppo. Jos jaksaisin opiskella ahkerammin osaisin jo puhua vaikka mitä. Esim. numerot on lähellä suomalaisia. Lausuminen on taas puolestaan hankalaa… Mutta ymmärrän kavereiden käymiä keskusteluita aika hyvin.

ystäväiseni ovat luovia :)

boazu

oletko koskaan käynyt Kainuussa? – oon asunu siellä 6 vuotta ? :D
luetko kuinka paljon kirjoja vuodessa? – en. Kaksi Twilightä luin kesän aikana väkisten läpi. Kaduttaa, aivot suli.
Missä on lähin kirjastosi? – naapurissa :D
Mistä haaveilet tällä hetkellä? - siitä, että pääsisin koulun kautta moniin erilaisiin porotapahtumiin, ja ootan innolla talven erotuksia!
missä näet itsesi 10 vuoden päästä? – jaa-a, rikkaan poromiehen vaimona totta kai! Oma safarifirma ja sillee
kuvaile itseäsi kolmella sanalla – ”ota kaikki kokemuksena”, helposti ärsyyntyvä ja lapsellinen

kisu vei tupareissa miesten huomion ...
mikä on mielestäsi parhain ja huonoin piire itsessäsi? – Oon aika avoin uusia asioita kohtaan ja harvemmin tuomitsen ihmisiä, tulen toimeen tuntemattomienkin kanssa, ja pyrin olemaan aina positiivinen. Ärsyynnyn helposti, eteenkin jos kyseessä on koulutuskeskukset ja opot tai VR:llä asiointi.
mikä tekee sinut onnelliseksi? – kissa, Pentikin Saaga- tyynyliina, lakritsijäätelö, ystävät ja uni.
oletko koskaan ratsastanut hevosella? – joo, kerran. Olin tet- jaksolla tallilla …
v*tuttaako tielle parkkeeraavat porot? – ei! Mä oon yleensä kuski, mut koska oon niin turisti oon vaan fiiliksissä jos tiellä hilluu reintieersejä.  Nyt niitä vasta onkin teillä ku ovat laskeutuneet vauvvaporojen kanssa tuntureilta :3 (tää on jo vähän noloa, aatelkaa mut koulussa erotuksissa K ”iiik poro kattokaa!”) mut porot tulee kuulemma ohittaa oikealta puolelta...

sähköasentaja- ystäväiseni kädenjälkeä
millainen olisi unelmiesi vaellusreissu? – semmonen viikon kestoinen tuolla pohjoisimmassa tunturissa, jossa sataisi vettä parina päivänä, pitäis oikeesti psyykata itteään ja kavereita jaksamaan, iltanuotioita, hieman öistä jännitystä outojen rapinoiden takia,  vedenylityksiä (kahlaten tai uiden!) ja ja…
mikä on jännittävintä vaelluksessa? – se, et kestääkö pää sitä väsymystä ja kaikkea surkeutta mitä polulla voi sattua + yöt… rapirapi

mikä on lempiruokaasi? - aika noloa, mut ruisleipä metukalla ja juustolla

perus lähdössä töihin- meininki Petronellan kanssa...


Palkintoina arvonnassa olivat siis paikallista käsityötä oleva musta kauppakassi, Lapin Hillamakeisia, saamenlippu ja (kyllä...) aito riekon jalka- avaimenperä (vastustan turkistarhausta ja kaikkea siihen liittyää, mutta jalka on peräisin ruuaksi metsästetystä riekosta, eli on lähes sama asia kuin poronsarvista veistetyt tuotteet.). Niin ihanalta kuin se kuulostaakin!

Dididi, arvonta suoritettiin virtuaali.net- sivustolta löytyvällä arvontakoneella ja tällä kertaa arvonnan voitti Janssku K! Laitan sinulle sähköpostia tämän illan aikana :)

Mitä tahtoisitte vielä tietää?

4 kommenttia:

  1. Hei mulla on sulle haaste blogissani! (---:

    look-at-the-mess.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Jeij! Mahtava voittaa kerrankin jotain ja palkintokin on mielenkiintoinen. Kiitos kovasti :)

    VastaaPoista