maanantai 22. heinäkuuta 2013

Tunturiseikkailu


"Käyn vaan kattomassa onks se tunturi vai vaara..."

Just joo, mun pikaisesta reissusta tulikin koko päivän seikkailu tunturissa kameranjalkojen kera!

Eli, mun etupihalta nousee vaaran näköinen rinne ja entisen kämppiksen kanssa pohdittiin onko sillä puuton laki, jolloin se olis tunturi. Meikätyttö päätti lähtä vapaapäivän kunniaksi selvittämään asiaa...
Reissun hankalin osuus oli onneksi jo alussa. Muutamien kiviröykkiöiden ja tunturikoivikkojen läpi harppomisen jälkeen tuli poroaita jonka meikä alitti tyylikkäästi konttaamalla kun en jaksanut lähtä metsästämään porttia. Ja poroaioistahan saa mennä läpi, kunhan muistaa sulkea perässään mahdolliset portit.
Aikani tallusteltuani maisematkin alkoivat jo näyttää enemmän tunturilta...
Huipulla oli kieltämättä mahtava fiilis- meikäläisen etupihalla on kuin onkin tunturi! 
Ja totta kai matkalla piti vähän huvitella. Huvittelun lomassa äkkäsin kovasti puhutun kodan jota lähdin seuraavaksi tavoittelemaan. Mulla ei ollut mukana edes vettä, mutta kaipuu erämaahan on ollut sen verran suuri että luotin tunturipurojen olemassaoloon...
Pömmäilin Nammajärven kodalla aikani, kuvailin maisemia ja metsästin hilloja kunnes kylmyys ajoi kodan sisälle lämmittelemään.Kodan ihmettelemisen jälkeen suuntasin luontopolulle ja 3,9 kilometrin kävelyn jälkeen päädyin grillin kautta kotiin. 
Lahden reissun jälkeen oon todellakin menossa yöksi tuonne kodalle. Onneksi kaveri tulee torstaina käymään täällä niin saan illanistujaisseuraa tuonne.

Seuraavalla kerralla tosin otan vaelluskengät ja kunnon housut mukaan, oli nimittäin hieman kylmä...

ps. muistakaa arvonta!

3 kommenttia:

 1. Ompas ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Ei varsinaisesti liity tähän listaukseen, mutta mistä oot löytänyt noin täydellisen huivin mikä sulla on tuossa bannerissa päässä? :o Aivan törkeän hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öh... Olisikohan se ollut jostain Kittilä- Rovaniemi välin turistikaupasta .| En muista tarkalleen... Saattaapi olla, että huivi on Lappituotteen tekemä :)

   Poista