torstai 13. kesäkuuta 2013

Yhteishakua ja tulevaisuutta


Hain talvella yhteishaussa kaivosalalle, matkailun peruskurssille ja metsäalan perustutkintoon. Kahteen ensimmäiseen sain pääsykoekutsut ja jälkimmäiseen pääsin sisään. Mutta, laitoin spostia Saamelaisalueen koulutuskeskukseen ja sieltä tuli myöntävä vastaus ...Elikkäs vielä on epäselvää miten, mutta meikätyttö muuttaa pysyvästi Utsjoelle ja alkaa (toivottavasti oppisopimuksella) opiskelemaan poromieheksi! Koska oon käyny jo luonnonvara-alan en voi suoraan mennä kouluun vaan mun pitää laajentaa luonto-ohjaajan tutkintoa. Jännää.


Mulla on nyt 10 työpäivän jälkeen kaksi vapaapäivää! Tänään kävin juoksemassa ja sopimassa asuntoasioita. Nyt vaan jännään saanko elokuun alusta lähtien itelleni yksiön tästä samasta rivarista. Sitten alkaakin kunnon kalusteiden metsästys.

Utsjoki on muuten tosi mukava paikka asua, mut koska tää on todella pieni kylä jutut leviää kauhean nopeasti kaikkien tietoon. Jos liikut jonkun kanssa kahdestaan kylillä oot mm. parisuhteessa. Kolme on tullu joko onnittelemaan/ kyselemään/ vitsailemaan asiasta töissä, kiva siinä sitten selitellä et "kavereita tässä ihan ollaan ja btw kuka sä olet?"


Tuon ikkunan takana lymyilevän paholaisen takia Kintas kävi tänään mun pohkeeseen kiinni, nyt on mukava mustelma ja hampaanjäljet muistona tuosta välikohtauksesta. Enää ei kissa juoksentele päiviä kämpässä vapaana, pelottaa et se käy kämppiksenkin kimppuun...

Pelottava otus.

7 kommenttia:

 1. Sulla on ihanan persoonallinen blogi :)

  http://wxp-blog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Oi kun sulosia kissoja! c: ja hei hyvä jos pääset sinne minne haluat!

  cowswings.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä mielenkiintoinen piirustusblogi... :-D

   Poista
 3. Osaan jotenkin kuvitella miten sä juttelet niille poroille että ne tottelisivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "mitämitätuitui eikö vetäminen nappaa, hä..." Talvella tuli karjuttua Uula- raukalle vaikka mitä :| </3

   Poista
 4. Sait juuri uuden lukijan! :))

  http://jasmin-k.blogspot.fi/

  VastaaPoista