torstai 6. kesäkuuta 2013

Poroja metsästämässä


Varoitus: te, jotka ette voi sietää luontokuvia ja lappihömpötyksiä - tämä postaus kannattaa ohittaa.

Eilen kävi nimittäin niin, että tämä luontohömppä kutsuttiin mukaan kalaan. Kamera messiin ja Utsjoelle (joelle... täällä on kaikki nimetty Utsjoen mukaan) veneellä. Yritin epätoivoisesti bongailla riekkoja ja poroja Ailigastunturin rinteestä, mut jälkimmäiset on kuulemma tunturissa vasojensa kanssa piilossa. Höh.No, eipä niitä kalojakaan näkynyt. Ja kuvat on otettu suurinpiirtein 23:30:00 väliltä. Täällä on tämmönen oikein mukana parin kuukauden yötön yö! Ja vaikka aurinko paistoikin, jouduin lainaamaan toista takkia koska oli aivan uskomattoman kylmä.
Tänään lähdin seikkailemaan takapihan vaaralle. Valehuippuja tuli kolme ennen tuota poroaitaa jota en millään viittiny lähtä konttaamalla alittamaan... Huippua ei siis tullu valloitettua, ehkä toiste kun löydän oikean reitin. Pääosin kipusin ylös ossain ihme puskissa ja mahdollisimman avarilla paikoilla.
Harmi, ettei kamerassa ole mitään laajakuvatoimintaa, maisemat oli niin upeat. Joistain korkeilta kohdilta pystyi näkemään koko Utsjoen alueen.
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Jos sitä tänään pääsis ajoissa nukkumaan niin jaksais pyöritellä pihvejä töissä :).

Tästä tuli kamalan tönkkö postaus. 

2 kommenttia:

  1. Miten upean näköistä! Ooon niiin kateellinen sulle :) Mäki tahdon!! Haha.

    VastaaPoista