lauantai 1. kesäkuuta 2013

Luonto-ohjaajan pk -DONE

luonto-ohjaajat 3kpl vasemmalla ja loput luonnonvaratuottajia, ympäristöneuvojia, puutarhanhoitajia, poronhoitajia...

Kolme vuotta, kaksi eri koulua ja tässä sitä ollaan- todistus kädessä ja hymy korvissa!

No ei kyllä ole. Viime yö oli kamalin laatuaan, kiitos kissan jota vihaan tällä hetkellä enemmän kuin mitään muuta. Majapaikka vaihtui keittiönlattialta kylppäriin ja sieltä takaisin, oli älyttömän kuuma, kissa teurasti pääsiäistipuja ja potki pöytää, aamulla laskin nukkuneeni kolmisen tuntia ja läpsyttelin koomassa zombieta muistuttavana olentona Jokiväylälle naapuriin valmistujaisiin.

etsi kissa
Ja mun ruusukin oli katkennut päästä. Hei, kiitti! Muuten kyllä olen onnellinen ja ylpeä itsestäni, valmistuinhan sentään unelmieni ammattiin. Ja todistuskin oli hyvä, moottorikelkka mainittu!

Mutta mitäs tästä kaikesta jäi käteen?

Seitseminen -10

Koulutuskeskus Salpaus, Asikkala, Mummolan takapiha
Luonn10pla+yla, paras luokka ikinä. Huumoria riitti! Ja tietenkin maailman paras omaope Hanna :)


Moottorisahan (krhmm...), raivaussahan, mönkijän, traktorin (KRHRM... joku ajoi halkosilppurin yli) ja kelkan käyttö handlaantui kahden ensimmäisen vuoden aikana. Rakkaudesta raivaussahaa kohtaan tienasin kahdet kesätyöt.Melonnan alkeet tuli opeteltua. Kiipeilyä kokeilin kerran, ei todellakaan ollut mun juttu. Löysin itsestäni piilossa olleen korkeanpaikan kammon.Tuli koettua monia asioita, joita ei ilman koulutusta olisi päässyt kokeilemaan. Itse en ollut mukana vesipelastuksessa muuten kuin katsojana, mutta Sampo- jäänmurtajasafarit jäävät ikuisesti mieleen.Poronhoito ja feikkisaamelaisena hyppely. Käsi ylös, kuinka moni on pienen elämänsä aikana päässyt näitäkin kokemaan ? Löysin itselleni ainakin seuraavan unelma-ammatin :).
Kelkkailu, vaellukset, teltassa yöpyminen vaikka missä... Monia erilaisia asioita mistä on jäänyt paljon hyviä muistoja ja taitoja mieleen. Kylmän suhteen oma mukavuusaste tuli ylitettyä moneen otteeseen - nyt tiedän mikä on oikeasti kylmä, ja miltä tuntuu kun tunto nilkasta alaspäin katoaa jalasta kesken ajon. Lumihangessa makuupussilla nukkuminen (Plask- partio sm) tuli myös koettua.

punaposki kohtalokkaalla Pallaksen reissulla...

Olihan niitä huonojakin hetkiä, mutta ei niitäkään korvaisi millään. Monet itkut ja raivarit tuli reissuilla koettua mutta nykyään osaan jo ennalta varautua syömällä oikein reissujen aikana ja niitä ennen sekä varautua tilanteisiin oikeilla varusteilla.

Miksi te valmistuitte tänään?
Kysymyksiä luonto-ohjaajan alasta? :)

Hyvää kesälomaa teille, jotka pääsette sitä onnellisesti viettämään!
pst. tänään tai huomenna kohti Utsjokea!

4 kommenttia:

  1. Onnea sulle valmistumisen johdosta c:

    Itseltähän multa loppui tänään vasta peruskoulu, mutta oletetaan että kolmen vuoden päästä oon ylioppilas : D

    VastaaPoista
  2. Hurjasti onnea valmistumisesta! :)
    Paljon oot kyllä kaikkea upeaa saanu kokea ja kokeilla! Itse tykkään hurjasti kiipeilystä. Meidän opistolla onkin upeat mahdollisuudet siihen hommaan. Ja erilaisia vaelluksiakin on tullut koettua jo. Mutta ainakin melominen odottaa vielä ensi lukuvuonna. Itselläni kun on vielä yksi vuosi jäljellä, jonka jälkeen valmistun nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi :)

    VastaaPoista