perjantai 15. maaliskuuta 2013

Muotkan Maja - Wilderness Lodge

Ihanaa, mahtavaa, upeaa...

Oon jo aiemminkin ylistänyt Lappia mun blogissa, mut täällää on vaan niin mahtava olla. Pelkät maisemat saa fiiliksen korkealle.

Muotkan Maja on siis viime vuotisen top- paikkani uusi kohde. Hotellitoimintaa safareineen ja päivisin pidetään hiihtokahvilaa auki jossa käy monia hiihtäjiä kahvilla päivän mittaan. Maja sijaitsee parin kilometrin päässä Kakslauttasista, kelkalla 6km Kiilopäälle ja 20km Saariselälle.Neljän päivän aikana oon pitänyt kahvilaa pystyssä. Aamulla ennen kymmentä teen munkkeja, keittelen kahvit ja valmistan kalakeiton. En oo ikinä ennen toiminut yksin missään samankaltaisessa työtehtävässä ja oon ylpeä itsestäni! Mitä nyt kassakone on mennyt muutaman kerran sekaisin virhelyönneistä, mutta eilen sain kehuja kalakeitosta jota tein elämäni ensimmäistä kertaa ja rehellisesti sanottuna pelotti tarjoilla keittoa asiakkaille. Totta kai maistelin keiton ja siinä lilluvat kalat... HUH.
Oon kans käynyt yksinäni hiihtämässä ja tokana päivänä sain lähtä käymään kaupassa Saariselällä. Upo- uudella kelkalla, kieltämättä kuumotti ajella pitkin jänkiä... Mutta ne maisemat. Tuntureita ja paljon lumikinoksia :).
Vedin eilen myös elämäni kelkkasafarin yksin! Kiilopäälle katsomaan revontulia. Hyvin meni, mukana oli tosin onneksi vain kaksi asiakasta ja yksi kelkka. Yksi penkkaanajo, mutta kelkka saatiin onneksi pelkästään peruuttamalla irti. Kahden vuoden treenaamisen jälkeen oon ihan ylpeä suorituksesta. Revontulista voisin opiskella lisää ja edelleenkin sitä itsevarmuutta pitäisi jostain kaivaa.
 
Postauksessa olevat revontulikuvat ovat Kemistä (Laadustakin huomaa, että kuvaajana olen ollut minä...). Multa loppui kamerasta akku Kiilopäällä ja asiakkaiden kameraan ei saatu oikeita asetuksia...

ps. -34C pakkasta. Hnngh

3 kommenttia:

 1. Ihania maisemia ja ihanan erilainen blogi sulla! :) Itsekkin kenties voisin haaveilla tuosta hommasta, mitä sinä olet päässyt tekemään! Saa nähdä mihin tie vie.
  Mutta minustapa sait uuden lukijan blogillesi :)

  http://sitasuntata2.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla! :) Suosittelen todellakin tätä alaa, jos tykkää olla ulkona ja ihmisten kanssa.

  VastaaPoista
 3. vautsi mikä ammatti sulla on! tosi kiinnostava, mut aika harvinainen ilmeisesti nykyään?
  ihania nää maisemat, revontulikuvatki niin onnistuneet, vauvau :)

  aranciata-bu.blogspot.com

  VastaaPoista