sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kännykkälaatua safareilta


Hei, taas tämmöinen kahden postauksen pläjäys samana iltana :). Nyt, kun kerrankin on kuvia ja jaksamista viitin päivitellä tänne jotain.

Oon ollut harjoittelemassa isoilla safareilla. Mun tehtävänä on ollut toimia sivu/takaoppaana, eli varmistaa ettei kukaan jää letkasta taakse/ auttaa lähdössä ja ajon aikana pitää rivit tasaisena eli ajan liian suuriin väleihin ja johdatan jälkeen jääneet kelkat takaisin jonoon kiinni.

Hankalinta sivu/ takaoppaan työssä on tilanteiden arvioiminen. Aina en oo varma, kannattaako mun lähtä ajamaan vaikkapa letkan keskelle ja estää vaikka mahdollinen ohitustilanne. Hirveä epävarmuus iskee tahtomattakin.Muutamilla pienemmillä safareilla oon ollut ykkösoppaana toisen oppaan valvonnassa. Ekana ajavan pitää varmistaa reitin lisäksi että vauhti pysyy asiakkaille sopivana, kukaan ei jää jälkeen ja mahdollisten vesikohtien välttäminen. Tänäänkin kahlasin sääriin asti jään päällä olevassa vedessä kun asiakaskelkka jäi sohjoon jumiin, vaikka ekana oppaana en ollutkaan.
Tulppien vaihdon osaan, mutten tiedä milloin tulpat pitäisi vaihtaa. Tänään rupesin vaihtamaan kun asiakaskelkka ei lähtenyt käyntiin ja toinen opas tuli ihmettelemään mitä säädän. Kelkka ylläripylläri lähtikin käyntiin heti ensimmäisellä vedolla.


Pilkkisafareiden vetäminen menee jo rutiinilla. Alussa asiakkaille kerrotaan pilkkimisen ja kairaamisen salat, avustetaan reikien tekemisessä, pilkkien käytössä ja kalojen ylössaannissa. Viime pilkkisafarilla opetin kalastamisen lisäksi aasialaisnuoria tekemään lumiukkoja oikeaoppisesti ja pyörittelin lumipalloja lasten kanssa :).

pikkuinen sumu ...

lumikenkäilyä Savotan kulmilla


Paljon on opittu ja vielä on paljon oppimatta. Itsevarmuutta naisoppaana pitää saada lisää, miesten kanssa työskennellessä on välillä hirveän säälittävä olo kun voimat loppuu kesken fyysisten töiden (kelkkojen parkkeeraamisessa nostelu, kelkkojen irroittaminen sohjoista, kelkkojen kyljelleen kääntäminen...) ja 19- vuotiaalla punapäällä on automaattisesti paljon vähemmän auktoriteettiä asiakkaiden silmissä kuin vanhemmalla miesoppaalla.

(onko edes ärsyttävää, kun joku vetoaa "ei sun tarvi tehdä työtä x koska oot nainen" ?)

Pikkufeministi kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti